Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Chleb pszenno - żytni na zakwasie



Próbowaliście robić chleb własnej roboty?
Ja wróciłam do tego i przyznam szczerze, że jestem już w tym genialna :)
Dzisiaj przepis na pszenno - żytni.












Kup:
Mąkę żytnią
Mąkę pszenną typ 650
sól

Najpierw przygotowujemy zakwas z mąki żytniej. Przepis na zakwas: chleb razowy na zakwasie z tym że tu robimy go z mąki żytniej. Resztę robimy podobnie jak w poprzednim przepisie tyle, że do przygotowanego zakwasu żytniego dajemy mąkę pszenną.
Gotowe. Pycha.
Ps. Dla wszystkich posiadających nieszczęsne piekarniki gazowe to 20min pieczemy na 5 a kolejne 20 min na 4.



Smacznego życzy blond Stefa.


kolejna opowieść o Rysiu i Stasiu :)

POZDRO!

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...