Wydaje się wam, że te kotlety to nic specjalnego ale urozmaiciłam je parmezanem!
SKŁADNIKI:
- pierś z kurczaka
- jajko
- mleko
- bułka tarta
- tarty parmezan
- sól i olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka porcjujemy na kotlety. Ja lekko rozbijam je tłuczkiem (jeżeli nie chcecie żeby kawałki mięsa powchodziły wam w zakamarki w tłuczku które potem ciężko usunąć przy myciu, mięs rozbijacie przez folię). Kotlety solimy. Jajko roztrzepujemy mlekiem. Kolety maczamy w jajku, potem w parmezanie, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym małym ogniu aż do zarumienienia.
Podawać na ciepło - najlepiej z pure ziemniaczanym.
Smacznego!
Wasza Blond Stefa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz