Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Parmezanowe kotlety z piersi z kurczaka

Miało być mięso mielone a w sklepie była tylko pierś z kurczaka. Co z niej zrobić na szybko? 
Wydaje się wam,  że te kotlety to nic specjalnego ale urozmaiciłam je parmezanem!








SKŁADNIKI:

  • pierś z kurczaka
  • jajko
  • mleko
  • bułka tarta
  • tarty parmezan
  • sól i olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka porcjujemy na kotlety. Ja lekko rozbijam je tłuczkiem (jeżeli nie chcecie żeby kawałki mięsa powchodziły wam w zakamarki w tłuczku które potem ciężko usunąć przy myciu, mięs rozbijacie przez folię). Kotlety solimy. Jajko roztrzepujemy mlekiem. Kolety maczamy w jajku, potem w parmezanie, następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym małym ogniu aż do zarumienienia.
Podawać na ciepło - najlepiej z pure ziemniaczanym.

Smacznego!
Wasza Blond Stefa

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...