Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Ruskie pierogi

Czy wy też kochacie pierogi? My z Natusiem moglibyśmy jeść je codziennie.
Dzisiaj ulubione ruskie!

Ciasto:
jak w przepisie na pierogi syberyjskie

Farsz:
gotowane ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
boczek 100 g
kostka białego sera
sól, pieprz

Farsz - cebule i boczek drobniutko kroimy i podsmażamy. Do gotowanych i dobrze ugniecionych ziemniaków dodajemy biały ser, wcześniej usmażoną cebulę i boczek i przyprawiamy. Robimy ciasto i z przygotowanym farszem przygotowujemy pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Podajemy z podsmażoną cebulką.

Smacznego życzy wasza Blond Stefcia! :)



Koty nie dostały i się obraziły...





Pozdrawiam.

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...