Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Syberyjskie pierożki - Pielmienie

Czas na pierogi !!

Ciasto:
400 g mąki
pół łyżeczki soli
2 jajka

Farsz:
2 cebule
50 g boczku
10 g masła
300 g mięsa mielonego (najlepiej mieszane)
sól,  pieprz
pęczek koperku
200 g gęstej śmietany

Zarezerwujcie sobie na to danie ok 1 godziny ale warto ! :)
Z mąki, soli, jajek i 120 ml wody zrobić ciasto.  Wyrabiać je ręcznie aż będzie gładkie i elastyczne.
Cebulę drobno pokroić i smażyć do zarumienienia. Boczek pokroić w drobną kosteczkę i połączyć z cebulą oraz mięsem mielonym. Dolać do farszu 4 łyżki wody i doprawić według uznania solą i pieprzem. Lepiej zrobić ostrzejszy farsz.
Ciasto rozwałkować cieniutko i robiny pierogi - wiecie na pewno jak :) pierożki mają być niewielkie.
Gotować w osolonej wodzie. Podawać ze śmietaną i posiekanym koperkiem.

Smacznego życzy Stefa :)


No i oczywiście czas na koty :)
Rysiu jest najsłodszym zwierzęciem na świecie i najlepszym łapaczem komarów.


Pozdrawiam. Blond Stefa.

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...