Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

domowe chipsy

Na dobry początek -domowe chipsy.

Kup:
ziemniaki
olej
czosnek
zioła prowansalskie
sól

Ziemniaki myjemy, kroimy bez obierania na cienkie plastry i wrzucamy na głęboki olej. Olej dobrze jest osolić -mniej pryska i się nie przypala. Sypiemy zioła i dodajemy zmiażdżony czosnek. Pięknie opalone wyjmujemy sitkiem by odcedzić tłuszcz.
My lubimy je maczać w sosie czosnkowym:)
Smacznego!
__*__

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Bomba, to jest nawet lepsze niż z Biedronki !

Radek Niejadek

Anonimowy pisze...

Hejter !

Tadek Niejadek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...