Wszyscy kochamy makarony.
Ja wybrałam wersję pełnoziarnistą.
SKŁADNIKI:
- Makaron pełnoziarnisty typu świderki lub penne 0,5 kg
- pieczarki 250 g
- pierś z kurczaka 250 g
- śmietana 18 % ok 150 ml
- serek topiony kostka
- ser mozzarella
- świeża bazylia
- łyżka masła
- pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy.
Pieczarki kroimy na duże kawałki i podsmażamy na maśle. Do tego dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka. Smażymy aż kurczak dojdzie. W blenderze robimy sos. Śmietana, serek topiony,garść liści bazylii, sól, pieprz - blenderujemy i wlewamy do pieczarek i kurczaka. Zostawiamy na ogniu do zagotowania.
Podajemy całość posypując mozzarellą i dekorując świeżą bazylią.
Smacznego,
Blond Stefa!
Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!
Etykiety
Danie główne
(19)
Desery
(12)
Śniadanie
(9)
Pierś z kurczaka
(7)
Ziemniaki
(7)
Zupa
(7)
Boczek
(6)
Ciasto
(5)
Domowe pieczywo
(4)
Mięso mielone
(4)
Penne
(4)
Pierogi
(4)
Drożdże
(3)
Fit
(3)
Makaron
(3)
Pasta
(3)
Pieczarki
(3)
Placki
(3)
Ciecierzyca
(2)
Jajka
(2)
Mak
(2)
Marchewka
(2)
Naleśniki
(2)
Pączki
(2)
Sałatka
(2)
Vege
(2)
Ananas
(1)
Banany
(1)
Bazylia
(1)
Beszamel
(1)
Beza
(1)
Biały ser
(1)
Bułki
(1)
Cebula
(1)
Ciastka
(1)
Cukinia
(1)
Curry
(1)
Czerwona fasola
(1)
Dynia
(1)
Fasola
(1)
Hamburgery
(1)
Herbatniki
(1)
Jabłko
(1)
KONKURSY
(1)
Kalafior
(1)
Kapusta kiszona
(1)
Kasza manna
(1)
Kawa
(1)
Kiwi
(1)
Koktajl
(1)
Liebster Award
(1)
Makaron Pełnoziarnisty
(1)
Mięta
(1)
Mozzarella
(1)
Musli
(1)
Obiad
(1)
Paluszki krabowe
(1)
Parmezan
(1)
Pesto
(1)
Piwo
(1)
Ser
(1)
Szczypiorek
(1)
Szpinak
(1)
Truskawki
(1)
Tuńczyk
(1)
Wątróbka
(1)
Zapiekanka
(1)
czosnek
(1)
grzyby
(1)
natka pietruszki
(1)
podgrzybki
(1)
polędwica wieprzowa
(1)
Łopatka wieprzowa
(1)
śmietanka
(1)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz