Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Makaron pełnoziarnisty z sosem pieczarkowo - serowym

Wszyscy kochamy makarony.
Ja wybrałam wersję pełnoziarnistą.











SKŁADNIKI:

- Makaron pełnoziarnisty typu świderki lub penne 0,5 kg
- pieczarki 250 g
- pierś z kurczaka 250 g
- śmietana 18 % ok 150 ml
- serek topiony kostka
- ser mozzarella
- świeża bazylia
- łyżka masła
- pieprz, sól do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy.
Pieczarki kroimy na duże kawałki i podsmażamy na maśle. Do tego dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka. Smażymy aż kurczak dojdzie. W blenderze robimy sos. Śmietana, serek topiony,garść liści bazylii, sól, pieprz - blenderujemy i wlewamy do pieczarek i kurczaka. Zostawiamy na ogniu do zagotowania.

Podajemy całość posypując mozzarellą i dekorując świeżą bazylią.

Smacznego,
Blond Stefa!  


Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...