Składniki:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
2 łyżki cukru waniliowego
4 łyżeczki cukru (opcja)
1 łyżka proszku do pieczenia
5 dużych jabłek
olej do smażenia
cukier puder
Przygotowanie zaczynam od starcia jabłek. Potem mąka, mleko, jajka, cukier, proszek - wszystko razem bełtamy. Ja do ciasta dałam trochę spirytusu by tak nie chłonęły oleju. Smażymy na małym ogniu do zarumienienia z dwóch stron. Podajemy najlepiej ciepłe i posypane cukrem pudrem i np. cynamonem.
Smacznego życzy wasza Blond Stefa!
Rysiu ostatnio nauczył się kilku sztuczek :)
przybija 5 :)
pokazuje język :)
Może niedługo będzie gryzł Natusia na moją komendę... :) hehe
PoZdRo!
1 komentarz:
Dawno nie jadłam z jabłkami placuszków. Że mój mąż tak o placuszkach nie przebąkuje, za to moje dzieci... oj one to mało kiedy o nich nie mówią :D
Dziękuje za wpis w akcji placuszkowej
Prześlij komentarz