Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Wątróbka indycza

Kup:
      surówka                              wątróbka                                       puree ziemniaczne
seler 1/2                              wątróbka indycza 400 g              ziemniaki 6 szt
marchew 2 szt                    cebula 1 szt                                 masło 2 łyżki stołowe
jabłko 1 szt                         sól                                                mleko 2 łyżki stołowe
sól                                       pieprz                                           koperek
pieprz                                 olej                                                sól
majonez 2 łyżki stołowe
 
Koszt jednej porcji ok 2 zł 

Na surówkę wszystkie warzywka trzeba zetrzeć i dodać do tego majonez i przyprawy.


Jeżeli chodzi o mięso to smażymy pokrojona cebulę aż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną na większe kawałki wątróbkę i wszystko razem smażymy. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki każdy potrafi gotować ;)
Danie dla 3 osób.
Smacznego!
                                     
___

Moje paznokcie na dziś inspirowane są.... hmm...nie wiem czym, Spać nie mogłam - może to miało na nie wpływ.


___

i tak rozpoczęłam miły poranek przy soundtracku do filmu MR NOBODY. Polecam!!!
NaraDozoPa!

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...