surówka wątróbka puree ziemniaczne
seler 1/2 wątróbka indycza 400 g ziemniaki 6 szt
marchew 2 szt cebula 1 szt masło 2 łyżki stołowe
jabłko 1 szt sól mleko 2 łyżki stołowe
sól pieprz koperek
pieprz olej sól
majonez 2 łyżki stołowe
Koszt jednej porcji ok 2 zł
Na surówkę wszystkie warzywka trzeba zetrzeć i dodać do tego majonez i przyprawy.
Jeżeli chodzi o mięso to smażymy pokrojona cebulę aż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną na większe kawałki wątróbkę i wszystko razem smażymy. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki każdy potrafi gotować ;)
Danie dla 3 osób.
Smacznego!
___
Moje paznokcie na dziś inspirowane są.... hmm...nie wiem czym, Spać nie mogłam - może to miało na nie wpływ.
___
i tak rozpoczęłam miły poranek przy soundtracku do filmu MR NOBODY. Polecam!!!
NaraDozoPa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz