Kup:
boczek 1/2 kg
pomidor 2 szt
brokuły 200 g
2 ząbki czosnku
kapusta pekińska 1/2
woda 5 l
paryczka chili
Kapustę pekińską szatkujemy i razem z całym boczusiem gotujemy. Boczek potrzebuje długiej kąpieli w gorącej wodzie puki nie zmięknie. Odlewamy 4 porcje wywaru do osobnego garneczka. A boczek wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Do odmierzonej ilości wywaru dodajemy pokrojone pomidory, brokuły, zmielony czosnek, 2 drobno pokrojone papryczki i pokrojony na cienkie paseczki boczek. Wszystko razem trochę gotujemy aż będzie mięciutkie. Jeżeli ktoś chce może użyć soli ale myślę, że boczek nadał odpowiedni smak.
Smacznego życzą Stefa i Wojtek.
Danie dla 4 osób
Jakiś czas temu Ziuta kupiła nowy gadżet do paznokci a oto jego efekty:
No i Stachu :) Ostatnio to jego ulubione miejsce. Mój czyścioszek :)
Ps. Razem z Wojtkiem zapraszamy do Smart Sushi - najlepszego sushi w mieście :)
Pozdrawiam was Stefa.
2 komentarze:
jak przyklejałyście kawior?
na świeży lakier do paznokci
Prześlij komentarz