Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

kurczak w pesto

Wiem, jestem monotematyczna. Znowu kluski, znowu pesto, kurczak. Jednak tylko to dzisiaj mam i tylko na to ostatnio mam ochotę!

Kup:
połówkę piersi z kurczaka
pesto
kluski
kiełki
ser żółty

Gotuję kluski świderki. Pierś kroję na kawałeczki, leciutko obtaczam w panierce (opcjonalnie) i wrzucam na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodaję pół kostki rosołowej, zioła prowansalskie, łyżkę pesto zielonego(z bazylii) i łyżkę czerwonego (z pomidorem). Pod koniec dorzucam kawałki żółtego sera i kiedy już się stopi wszystko dodaję do klusek. Na to kiełki.
Uwaga! Najlepiej nie solić, wszystko i tak jest słone!

_*_

Paznokcie ombre z serem w tle;)

Stanisław Milord I bardzo się cieszy, że ma tylu fanów i zaprasza do dalszego śledzenia jego poczynań. Jako rzecze on sam:

14-ty dzień A6W, kibicujcie mi!!!

Smacznego życzy Ziuta

2 komentarze:

najek pisze...

Madzia moja mała rada pisz bardziej łopatologicznie;) tzn gdzie tą kostkę rosołową i pesto dodajesz? że na patelnie czy na kluski choć jedno i drugie mi nie pasuje ;D

Ziuta pisze...

Sory...na patelnię do kurczaka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...