Kup:
połówkę piersi z kurczaka
pesto
kluski
kiełki
ser żółty
Gotuję kluski świderki. Pierś kroję na kawałeczki, leciutko obtaczam w panierce (opcjonalnie) i wrzucam na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodaję pół kostki rosołowej, zioła prowansalskie, łyżkę pesto zielonego(z bazylii) i łyżkę czerwonego (z pomidorem). Pod koniec dorzucam kawałki żółtego sera i kiedy już się stopi wszystko dodaję do klusek. Na to kiełki.
Uwaga! Najlepiej nie solić, wszystko i tak jest słone!
_*_
Paznokcie ombre z serem w tle;)
Stanisław Milord I bardzo się cieszy, że ma tylu fanów i zaprasza do dalszego śledzenia jego poczynań. Jako rzecze on sam:
14-ty dzień A6W, kibicujcie mi!!!
Smacznego życzy Ziuta
2 komentarze:
Madzia moja mała rada pisz bardziej łopatologicznie;) tzn gdzie tą kostkę rosołową i pesto dodajesz? że na patelnie czy na kluski choć jedno i drugie mi nie pasuje ;D
Sory...na patelnię do kurczaka!
Prześlij komentarz