Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Żur Żurek Żureczek

Kup:
butelka zakwasu do Żurku 0,5 l
torebka żurek winiary
biała kiełba
jajka
boczek
ziemniaki
majeranek, pieprz
kostki rosołowe 3 szt
śmietana 18%

Gotujemy wywar z kostek rosołowych (można też ugotować rosół na mięsie). Dolewamy butelkę zakwasu i rozrobioną torebkę żurku winiary. Doprawiamy dużą ilością majeranku i pieprzu. Dodajemy 200ml śmietany. Dorzucamy surową kiełbasę i gotujemy.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę i gotujemy w osobnym garnuszku. Osobno gotujemy jajka. Boczek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy.
Żurek podajemy z ziemniakami, boczkiem, pokrojonym jajkiem i kiełbasą.



Smacznego Życzy Blond Stefa!

Rysiu i jego sweet focie :)


POZDRO!


Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...