.jpg)
Mówiła, że znalazła przepis na jakieś margarynie w markecie i spisała.
Składniki:
250 g margaryny
1 kg mąki
400 g cukru pudru
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 opakowania przyprawy do piernika (40 g)
400 g miodu
Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ręcznie ciasto aby powstała nam jednolita masa. Rozwałkowujemy na ok 5 mm. Wycinamy foremkami ciasteczka i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 10 min w 180 stopniach.
Smacznego Życzy Blond Stefa :)
Ps. Były pycha. Kruche. Jeżeli lubicie takie miększe to po upieczeniu i ostygnięciu włóżcie je do jakiegoś słoika lub pojemnika na ok 2,3 tygodnie.
POZDRO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz