Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Gulasz wieprzowy

Ten tydzień ogłaszam tygodniem mięsa :)

Kup:
łopatka wieprzowa - 1/2 kg
marchewka - 2 duże
cebula - 1 duża
mąka - łyżka stołowa
pieprz, sól, pietruszka

Zaczynamy. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę w kostkę (wzdłuż na 4 części a potem w kostkę). Warzywa podsmażamy w garnuszku na niewielkiej ilości oleju. W między czasie mięso kroimy w większe kawałki i obtaczamy w mące. Dodajemy do warzyw  i całość dusimy zalewając 3/4 szklanki wodą. Przyprawiamy i dusimy do wyparowania części wody. Gotowe.
Można podawać z kaszą gryczaną luz z ziemniakami.

Smacznego życzy Blond Stefa :)


A teraz trochę o kocim życiu w naszym domu.




Ach te poranki. Czy wasze wyglądają podobnie? U nas wszystko x2... Kocham moje pieszczochy ale nad ranem takie rzeczy?!
TAKA SYTUACJA.....

Pozdro !!! :)



Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...