Czyli pionierskie jedzonko. Jak przeżyć na terenie tanio i smacznie?
Zacznij przygodę z gotowaniem razem z nami!

Fasolka po bretońsku

Kup:
Fasola typu JAŚ 0,5 kg
Kiełbasa 1 pętko
cebula 3 szt
boczek 100 g
koncentrat pomidorowy słoik ok 200 g
majeranek
sól
pieprz
chleb

Koszt jednej porcji ok 2.2 zł

Fasolę włożyć do ciepłej wody na noc. Potem ugotować do miękkości. Cebulę i boczek pokroić a następnie usmażyć. Kiełbę pokroić w kostkę i razem z cebulą i boczkiem dać do gotującej się fasoli. Dodać koncentrat i gotować na wolnym ogniu do odparowania wody. Przyprawić pieprzem, solą i i dużą ilością majeranku. Podawać z chlebem.
Danie na 6 osób
Smacznego!

NaraDozoPa!

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...